Angkor Wat en nog meer
Door: Henk
Blijf op de hoogte en volg Henk
19 November 2008 | Cambodja, Phnom-Penh
Na een korte rit van een 4-tal km kwamen we aan bij Angkor Thom. We gingen de zuidpoort binnen en dat is ook meteen de mooiste. De eintree bestaat uit een brug van 12 meter breed met als leuning een slang van ruim 100 m lang, die gedragen wordt door reuzen van steen. Dat is enkel de entree.
Het complex is vierkant opgebouwd en heeft vier ingangen, op elke winstreek 1. Binnen deze muren zijn er nog vele tempels te zien, waarbij wij de Prasat Bayon het meest indrukwekkend vonden.
Toen werd het ijd voor een vloeibare verfrissing en hup weer naar de volgende locatie met de tuk tuk's.
Na de lunch naar Ta Prohm, een tempelcomplex, die toen die ontdekt is, helemaal overwoekerd was door planten en bomen. Dit is nooit veranderd. Tomb Raider met Angelina Jolie is in deze tempel voor een deel opgenomen.
Daarna nog naar de Bakheng geweest, een tempel die hoog boven het omliggende land uitkomt. Hier kun je een mooie zonsondergang meemaken, waarbij Angkor Wat heel mooi in het avondlicht te zien is. Helaas was het alweer wat bewolkt, zodat we het avondlicht moesten missen.
Lorraine en ik zijn toch boven gebleven om te kijken of het zou verbeteren, maar we hebben toch ook mooi een uurtje rust gehad en leuk mensen kunnen kijken.
Daarna zijn we terug gegaan naar het hotel, waar we om rond ½ 7 aankwamen.
Even onder de douche en een uurtje later het stadje in om wat te eten.
Morgenvroeg gaan we om 7 uur weer op pad, ditmaal naar wat verder weg gelegen tempels.
Gr. Henk
19 November 2008 - 21:43
Janette:
Hé broer, nog steeds in Cambodja dus. Pa en ma zijn nu bijna geland in Singapore en dat maakt dat ik dus alleen achter blijf in Ned. Mooi hoor al die tempels en beelden. Zo te lezen heb je erg erg naar je zin, houden zo. Geniet nog van je laatste weekje en see you soon.