Bijna in Petra
Door: Henk
Blijf op de hoogte en volg Henk
30 December 2009 | Jordanië, Petra
Inmiddels verblijf ik nu een aantal dagen in Jordanie.
De eerste dag hadden we al een excursie naar Jerash, een opgegraven stad, die redelijk goed bewaard is gebleven.
Het weer werkte ook mee, want we hadden stralende zonneschijn en het hele complex was ook echt schitterend.
Onder leiding van een echt goede (lokale) gids, die de hele tijd met ons meereist, hebben we ook de nodige uitleg gehad bij de verschillende tempels en gebouwen.
's Middags zijn we doorgereden naar de Dode Zee, wat 400 meter onder zeeniveau ligt.
Het was daar echt ingericht op toeristen, want er waren gratis kluisjes voor je spullen, handdoeken kon je huren en dat allemaal voor een onvergetelijke drijfervaring.
Dus kleertjes uit, zwembroek aan en naar het water.
Je moest er rustig inlopen, water in de ogen schijnt zeer pijnlijk te zijn met een zoutgehalte van 31%.
Ja, en dan maar drijven. Ik heb dat een klein half uurtje volgehouden, toen werd het ook wat koud.
Zout afspoelen en het zwembad in (nog kouder), maar dan ben je het zout wel kwijt.
's Avonds hebben we in een luxe restaurant gegeten, de avond ervoor op straat net als de gemiddelde Jordanees. Onze gids wilde ons het verschil laten ervaren.
Het diner in het restaurant kostte trouwens ook maar 10 euro.
Gisteren heeb we de resi richting Petra aanvaard, maar onderweg hebben we toch ook veel dingen bezocht.
We zijn begonnen met het bezoek aan een Byzantijnse kerk, waarin een mozaiek was gevonden van al 1500 jaar oud. De fundamenten van een oude kerk, waren ooit weer gebruikt voor de bouw van een nieuwe.
Daarna zijn we naar het uitzichtspunt gereden, waar volgens de overlevering Mozes gestaan heeft, toen die naar het beloofde land ging.
Daarna zijn we naar de berg Nebo gereden, waar we ook een redelijk uitzicht hadden. Jammer dat het wat nevelig was, we konden Israel niet zien.
Daarna alleen maar busgereden, want het was nog drie uur naar het hotel.
Het hotel lijkt vreemd genoeg op een Tiroler Stube, ook met dezelfde temperatuur binnen.
Gisteravond zijn we met een man of vijf naar het dorpje gelopen om een restaurantje te zoeken. Hebben we ook gevonden hoor.
Heen was alles bergaf, terug zouden we met de taxi, maar met mij nog een ander, besloten we vast te gaan oefenen om de 850 treden naar het klooster, waar we vandaag heengaan, en zijn teruggelopen.
Ging nog best goed.
Dus vandaag naar Petra, daarna naar het klooster en vanavond ook weer naar Petra, Petra by night heet dat, dan is alles verlicht met fakkels.
Groeten van Henk
@Riette: Succes met het zoeken van weer een mooie reis.
Weekje Jordanie is echt wel de moeite waard en je vliegt nou toch voor weinig :-)
30 December 2009 - 08:12
Klinkt goed . Veel plezier verder ! Zie je de 3e . -
30 December 2009 - 08:59
Het is wederom wit in Noord Nederland !!! -
30 December 2009 - 08:59
Het is wederom wit in Noord Nederland !!! -
30 December 2009 - 10:03
Riette:
Ja, Jordanie staat al een tijdje op mijn lijstje. Zeker Petra lijkt me erg mooi en indrukwekkend. Veel plezier daar en geniet ervan!
Groet, Riette -
30 December 2009 - 11:49
Ben Haven:
Zo te lezen vermaak jij je
weer uitstekend.
Petra is ook heel mooi wij zijn daar eerder ook geweest.Ben je nog in Amman
geweest daar staat een heel
mooie moskee?
Hier is het weer volop sneeuw en koud maar dat hoort erbij.
Nog een goede verdere reis
veel plezier.
groetjes,
Joop en Ben. -
30 December 2009 - 19:11
Erik En Ingrid:
Hoi henk, leuk te lezen dat je in Jordanië bent, waar wij ook een bliksembezoek hebben gedaan. Tenminste alleen aqaba en Petra ( zeer de moeite waard). Fijne vakantie nog en een goede jaarwisseling. Groetjes Erik, Ingrid, Thom en Nina