Bij de gate
Door: Henk
Blijf op de hoogte en volg Henk
04 Januari 2014 | Indonesië, Denpasar
Tjonge, wat een gedoe hier om uiteindelijk bij de gate te komen.
Eerst alles door de scan bij binnenkomst, vervolgens de bagage afgeven, dan de handbagage nog een keer door de scan, vervolgens Rp 150.000,= oprot premie betalen, dan door de douane, waar vooraf staat aangegeven, wat je allemaal moet laten zien.
Bij binnenkomst moet je een formulier invullen. Eén gedeelte is voor arrival, de ander voor departure. Deze laatste bewaar je gewoon in je paspoort en geef je weer af, als je weer naar huis gaat. Hoe moeilijk kan het zijn?
Hele volksstammen vóór mij, warend at ding dus kwijt, ja zelfs een echtpaar met drie kinderen, moesten de hele santenkraam opnieuw invullen en dat voor vijf personen. Van die kinderen gaat niks terechtkomen als je ouders al zo nonchalant zijn :-) .
Uiteindelijk was ik ook aan de beurt en ik had de spullen wel bij de hand en dan duurt het 30 seconden.
Om bij de gate te komen, moet je langs een heel woud van taxfree winkels. Net als bij de waterval, zeg maar, met dat verschil, dat ze hier niet naar je staan re roepen.
Hė, hė, eindelijk bij de gate, eerst maar even een hotdog en een cola halen.
Zo nog even een bakkie, het boarden duurt toch nog ruim een uur.
Grappig is om te zien, dat de meeste mensen, die met vlucht KL836 bij gate 2 zitten. Ja, wel de goede gate, maar tjokvol.
Ik zit bij gate 4. Van gate 4 vertrekt geen vlucht en daar is het en stuk rustiger en 1 minuut verder dan gate 2.
Mensen zijn soms net kuddedieren.
In ieder geval is de WiFi gratis, dus dat is dan weer goed geregeld.