Weer een reisdag nu naar Bharatpur
Door: Henk
Blijf op de hoogte en volg Henk
27 December 2014 | India, Bharatpur
Een vegetarische maaltijd derhalve en maar moeilijk weg te krijgen.
En koud dat het daar was. Buitenzitten was warmer dan de kamer en uiteindelijk sliep ik al om half tien.
Om zes uur wakker, wat lezen en daarna wilde ik gaan ontbijten.
Kwam er nog een man naar me toe, die vroeg of ik nog naar Kanha zou gaan. Toen ik bevestigend antwoordde, haalde hij zijn laptop op en liet me wat foto's zien. In ieder geval een zekere plek om tijgers te zien.
Snel naar het ontbijt, waar ze ook zo vriendelijk waren om een omeletje voor me klaar te maken.
Voor het eerst, stipt op tijd, Surjeet.
Bagage erin en op weg. Rond elf uur de koffiestop.
Al rijdende vroeg hij, of ik een oude tempel wilde bekijken. Lag niet ver van de hoofdweg af, niet in het programma, maar hij vond het wel de moeite waard.
En dat was het ook. Iets van een tempel, waar koning en koningin verbleven. Om water te kunnen bufferen, was er heel diep gat gemaakt, waar je met trappen helemaal naar beneden kon komen. Ook nu stond er nog wat water onderin.
Er naast bevond zich ook nog een tempel, ook nog even omheen gelopen.
Daarna weer op weg. Rond kwart voor één kreeg Surjeet het moeilijk, hij wilde even lunchen. Hij iets onbestemds besteld, ik een cola. Daarna weer verder.
Rond twee uur bereikten we Bharatpur en gelijk aan het begin van het stadje lag de entree naar het Keoladeo Park.
Iets verder het hotel. Hij bellen, want ik zou een riksja toer hebben door het park. Terwijl in incheckte, was de riksja met gids al onderweg en stonden al klaar in de lobby, toen ik terug kwam.
Ik in de riksja, de gids ook en zo'n lokale man maar trappen.
We kwamen bij de ingang, ik mijn voucher ingeleverd en daar gingen we.
Die gids bleek al 15 jaar rond te struinen in het park en kende alle 400 soorten vogels. Dit park staat namelijk bekend om deze dieren, maar ook antilopen, jakhalzen ed. komen hier voor.
Na 200 meter kon ik uitstappen, want iets van de weg af, zaten drie gevlekte uilen op een tak. Die kende ik, want die had ik de dag ervoor ook al gezien.
Na een hele tijd fietsen gingen we dan echt lopend op pad. Prachtige wedlands landschappen, waarin ook veel antilopen te zien waren. Hij vertelde honderd uit over wat voor vogeltje er nu weer voorbij schoot, maar al die engelse benamingen voor vogels, zijn slecht te onthouden.
Al met al hebben we ruim anderhalf uur gelopen en dat was echt heel mooi.
Terug bij de riksja. Weer instappen en daar ging die weer. Terug naar de uitgang.
Die gast wilde me zelfs nog teruggietsen naar het hotel, maar dat vond ik wat overdreven.
Uiteindelijk vond ik nog iets van een canteena, waar ze cola verkochten voor wel € 0,30. Direct bestellen, want dat lukt nooit weer.
Daarna terug gelopen naar het hotel.
Een relatief korte reisdag met onderweg toch leuke dingen en als toetje het vogelpark.
Dit hotel is weer wat beter dan de vorige en er staat zelfs een klein elektrisch kacheltje op de kamer.
Rond een uur of acht ga ik eten, kijken wat voor groenvoer ze hier serveren en heel stiekem hoop ik weer eens op een stukje vlees.
Morgen geen verslag want dan zit ik rond deze tijd al in de trein.
Voor het zo ver is, laat Surjeet me de Tasj Mahal nog wel zien en een half uur rijden van hier is er ook nog iets spectaculairs te zien, waarvan ik de naam even kwijt ben.
29 December 2014 - 20:35
Robert Dekker:
Ha Henk,
wederom een mooi verhaal, en een mooie afsluiter voor 2014! Geniet lekker, maar dat zal zeker lukken in dit mooie land. Voor nu alvast een fijne vakantie en wensen je bij deze alvast een voorspoedig-gezond en reizend 2015.
Groet, Robert, Mabel, Mika en Sofie