Alweer het einde van de stedentrip Lissabon
Door: Henk
Blijf op de hoogte en volg Henk
17 April 2016 | Portugal, Lissabon
Vanmorgen de laatste drie, gelegen rondom het hotel.
Na het weer voortreffelijke ontbijt, ben ik gelopen naar Mãe d'Agua. Het eindpunt van een aquaduct. Hier eindigde het water in een reservoir van 5500 kuub. De koning zelf, legde de laatste steen in 1834. Het museum wat er bij hoort en van waaruit je in het reservoir zelf kunt komen, was dicht op zondag.
Maar het geheel lag ook wel weer mooi, in iets van een parkachtige omgeving.
Omdat het blad nog niet volledig aan de bomen zat, had ik toch een goed zicht op het bouwwerk.
Van daar ben ik naar de metro gelopen en daar bleek mijn Lisboa pas verlopen. Klopt ook wel, hij zou 72 uur geldig zijn.
Ik had gelukkig nog een kaartje over van toen de pas nat was en kon daarmee de metro in.
Op naar een park met daarin twee musea. Eén voor moderne kunst en de ander een privé verzameling van allerlei kunst, verzameld door meneer Gulbenkian. Ben bij beide niet binnen geweest, gezien de tijd. Het park was wel mooi en het dak van het museum Gulbenkian was terrasvormig aangelegd en volledig begroeid met bomen, struiken en planten.
Na een lekker bakkie heb ik mijn weg vervolgd naar Parque Eduardo VII. Een park van 500 bij 300 meter.
De bussen stoppen allemaal bij de rotonde aan de onderkant van het park. Bovenin, (het park loopt op van zuid naar noord), bevindt zich Estufas. Daar zie je geen enkele toerist, ook vandaag niet, want op zondag is de entree gratis.
Ze hebben hier een drietal kassen aangelegd. Een koele kas (palmen en camelia's), een hete kas (koffiestruiken en mangobomen) en een zoete kas, waar allemaal cacti groeien en bloeien.
Overal waterpartijen en mooi aangelegde paden. In Emmen mogen de paden niet steiler zijn dan 5%, die eis geldt in Portugal in ieder geval niet. Ook rolstoelgebruikers kunnen het hier schudden.
Heb daar nog een klein uur rondgelopen en ben via de rotonde Marquês de Pombal terug gelopen naar het hotel.
Even opfrissen, inpakken en uitchecken.
Mijn taxi is hier zo dadelijk om me weer bij het vliegveld te droppen.
Lissabon is een leuke stad om in een dag of vier te verkennen.
Vergeet dan niet de Lisboa pas te kopen, dat scheelt veel geld en is met name handig in het openbaar vervoer.