Laatste dag in Kosice en weer naar huis
Door: Henk
Blijf op de hoogte en volg Henk
19 April 2022 | Nederland, Meppel
Na weer een goed ontbijt had ik de morgen nog om wat rond te lopen.
Vanuit mijn hotelraam zag ik nog een groot gebouw met een grote koepel en daar was ik nog niet geweest.
Dat bleek een concertzaal te zijn of misschien een conservatorium gezien het harpje op de koepel.
Verder nog wat rondgelopen, af en toe nog een foto makend, maar eigenlijk had ik het allemaal wel gezien.
Wat ik nog niet geschreven had, was dat ik langs een monument was gelopen, gewijd aan gevallen Russische soldaten in WO II.
De politie stond er ook bij, want de hamer/sikkel symbolen waren besmeurd met rode verf; vandalisme. Volledig te wijten aan de huidige situatie in Oekraïne, zo vertelden mij de agenten.
Om 11:30 uur uitgecheckt en een uurtje later stond dezelfde taxichauffeur weer voor de deur, om me terug te brengen naar het vliegveld.
Daar was (nog) niemand.
Om iets over één kwam er beweging en de bagage kon afgegeven worden.
Het vliegtuig vertrok op tijd en in Wenen had ik weer ruim een uur overstaptijd.
Net als op de heenreis, ook nu weer vertraging. Maar wel rustig de passagiers de bus in laten stappen en ons daar 25 minuten staan laten.
Deuren open en echt warm was het buiten ook niet.
Uiteindelijk vertrokken en om 19:19 uur geland.
Dan het drama van de bagageafhandeling op Schiphol en je voelt je gelijk weer thuis.
Nadat ik de bagage had, gelijk gebeld met de shuttle service en toen had ik geluk, de man stond net bij Schiphol.
Twintig minuten later stond ik weer bij de auto, hup naar huis.