Hama
Door: Henk
Blijf op de hoogte en volg Henk
29 December 2010 | Syrië, Hama
De eerste stop was bij een klooster. Natuurlijk een oud ding met een enorme geschiedenis, maar ik zat al vrij snel weer buiten in het zonnetje.
Na de (noodzakelijke) koffie zijn we een stukje gaan lopen door een kloof.
Het dorpje wat daar vlak bij ligt in in die zin uniek, dat daar nog Armeens wordt gesproken, de taal van Jezus.
Aan het einde van de kloof een kerkje gewijd aan de heilige St. Tekla.
Vandaar de bus weer in en op weg naar een kasteel (Krak du chevaluier), op een hoogte van 750 meter.
Het kasteel is gebouw in de 11-de eeuw en is nog vrij goed bewaard gebleven. Het was ook werkelijk erg mooi om daar rond te lopen. De uitleg van onze gids duurde mij wat te lang, zodat ik mij maar zelf heb rondgeleid door de burcht. Krijg je ook een beetje het gevoel van kasteelheer zijn.
Vlak daarbij hebben we ook overnacht.
Vanmorgen begonnen we na het ontbijt met een wandeling van anderhalf uur, naar .... een klooster (ST George).
Leuk om even te zien, maar het zegt mij niet zo veel.
Vandaar met de bus op weg naar Apemea, waar een hele oude zuilengalerei ter zien was. Ik schat zo'n 800 m. Vanaf 1930 hebben Belgen gedurende 50 jaat restauratiewerken uitgevoerd en heel veel kolommen weer passend op elkaar gekregen. Er ligt daar nog wel 200 jaar restauratiewerk. Erg indrukwekkend allemaal, ik heb er echt van genoten en het weer was zonnig.
Op weg na Hama hebben we nog gestopt bij oude waterraderen, de grotste was 21 m in doorsnee.
Zo meteen gaan we nog even een wandeling maken en om half acht eten we in het hotel, een streekgerecht, yoghurt met schapenvlees.
@Riette: Syrie is een mooi land hoor, echt de moeite waard. (ze zit nu naast me, ook te typen).
29 December 2010 - 19:37
Riette:
Klinkt goed, dat streekgerecht. Lekker? -
30 December 2010 - 22:42
Jan De Koning:
@Henk,
Oh nee, ik ben hier op jouw pagina :*))
Hoi Henk,
Nou ik lees op jullie beider pagina's veel enthousiasme verhalen en dat het tot nu toe uitstekend bevalt. Kan natuurlijk niet anders met zo'n leuke reisgenote!
En dan hopelijk ook leuke andere mensen in de groep, maar dat kan bijna niet missen, want mensen met reis4us in de aderen zijn bijna altijd
letterlijk en figuurlijk 'werelds' te noemen.
Morgen veel plezier tijdens 2e dag in Aleppo. Zelfs een kloosterbezoek, nou doe maar een schietgebedje :-)
Dank voor het kasteelheer spelen en
veel plezier verder. Say hi 2 Riëtte.
Groet,
Jan -
31 December 2010 - 12:51
Janette:
Prettige vakantie nog en een goed uiteinde en uiteraard een goed begin van 2011. Geniet er vooral nog van.
Zit nu duf op het kantoor, gewone werkdag, wel wat vreemd, het is hier erg stil
Ik heb per ongeluk op een verkeerd knopje gedrukt geloof ik en heb daarmee je webside geblokkeerd, was niet de bedoeling.
Groetjes, ook van Gerrit -
31 December 2010 - 18:02
Jan:
Hoi Henk,
Nou deze site werkt nog, dus zal wel een andere website zijn... :_))
Fijne jaarwisseling en dat je ook in 2011 maar weer een paar mooie trips mag maken.
Proost op een fantastisch 2011!!
Groet,
Jan de Koning