Het einde komt in zicht
Door: Henk
Blijf op de hoogte en volg Henk
21 Augustus 2013 | Chili, Santiago de Chile
Nou als een van jullie ooit een stedentrip willen plannen, hoef je hier niet heen.
Ik ben met de metro naar het centrum gereden, zes haltes.
Het voordeel hier is dat je de naam van het station kunt verstaan, in Moskou moest je je eerst verdiepen, waar je heen wilde en dan dom de stations tellen.
Boven de grond gekomen, moet ik me altijd even oriënteren. Gelukkig heb ik altijd een kompas bij me en dan met de Lonely Planet ernaast weet ik zo weer waar ik sta.
Eerst maar naar een museum. Viel zwaar tegen, hoewel de LP er hoog van opgaf.
Dan maar naar een parkje. Dat was erg leuk. Het park bleek een berg in de stad te zijn met oude overblijfselen van een kerk en iets van een stadspoort erop. Vanuit vroeger, zal het wel een verdedigingsobject zijn geweest.
Wat een rust daarboven, heel veel geluid van de stad hoor je niet meer.
Ook moest ik nog even shoppen. Mijn riem is bijna doormidden na een gebruik van, ik meen, negentien jaar. Dus heb ik een diepteinvestering gedaan en een nieuwe leren riem gekocht.
De dame moest er wel twee gaatjes bij in maken, blijkbaar ben ik toch slanker dan de gemiddelde Chileen.
Ze sprak goed Engels en toen ik vertelde hoe lang ik mijn huidige riem al in gebruik had, moest ze hard lachen en het verhaal werd direct in het Spaans naar de overige omstanders vertaald.
Hirariteit alom.
Na de lunch had ik het wel gezien. Moest nog even pinnen en ben met de metro terug gegaan. Vanuit het metrostation naar het noorden gelopen, waar nog een park was met allemaal kunstobjecten erin. Dat was of wel even leuk. Op de oever van de rivier stond trouwens nog het hoofdkantoor van Philips in Chili.
Daarna terug gelopen naar het hotel, maar niet voordat ik onderweg nog even bij Starbucks aan ben geweest voor een lekkere espresso.
Leuk om Santiago gezien te hebben, maar eigenlijk hoeft zo'n dagje stad van mij niet zo. Ik zie liever een besneeuwde vulkaan, omringd door wat lama's.
Maar goed, zo was het programma wel, ik moet gewoon wachten op het KLM toestel wat op enig moment vanuit Sao Paulo vertrekt.
Morgen na de middag vlieg ik dan ook richting SP, twee uurtjes wachten en dan naar Schiphol.
Het einde van een hele mooie reis.
22 Augustus 2013 - 12:47
Tine:
goede reis terug. komen je wel van het station in meppel halen groetjes