Laatste dag Istanbul
Door: Henk
Blijf op de hoogte en volg Henk
22 Juni 2014 | Turkije, Istanbul
Om half negen liep ik al het hotel uit. Nog niks te doen op straat. Een incidentele verkoper was bezig zijn waar uit te stallen.
Na nog geen half uur, was ik al bij de Galata brug.
Overgestoken en richting de Galata Tower gelopen.
De 85 m hoge toren is voorzien van een lift, vandaar de belachelijk hoge prijs om naar boven te mogen.
Maar, wel een mooi uitzicht over de stad. Het Topkapi paleis, de Aya Sofya en de Blauwe Moskee zijn mooi te zien.
Ook het panorama over de Golden Horn was mooi.
Je kunt helemaal rondlopen, met de klok mee wel te verstaan. Dat staat ook keurig aangegeven op diverse bordjes.
Ik hoef jullie niet te verklappen, wie je dan wel tegenkomt.
Weer beneden de dagelijkse koffiebreak gehouden.
Het laatste item voor vandaag was het bezoek aan de Istiklal Cadessi, een winkelstraat met zeer moderne winkels.
Midden door de straat loopt een trammetje, best wel bijzonder.
Ben een keer heen weer gelopen en dan heb je het ook wel gezien.
Terug bij de brug heb ik een taxi terug genomen en iets voor twaalf was ik weer in het hotel.
Ik had gisteren gevraagd of ik een uurtje later uit mocht checken en dat was geen probleem.
Ondertussen in het business centre mijn boardingpass uitgeprint, is dat ook weer klaar.
Over een drie kwartiertjes word ik weer opgehaald voor de laatste etappe hier in Turkije, naar het vliegveld.