Los Llanos, Al Aurora
Door: Henk
Blijf op de hoogte en volg Henk
17 Augustus 2022 | Colombia, La Aurora
Van het eten moet je je hier niet veel van voorstellen. Zo'n lodge ergens ver weg in Afrika heeft bijna altijd een zo goed als sterrenkok in huis, hier niet.
Andere luxe ontbreekt hier ook ten ene male. De douche geeft alleen koud water, maar omdat het hier bloedheet en vochtig is, is dat niet zo erg.
Ik had aangegeven, dat ik wel varkensvlees wilde eten. Dat bleken varkensbotten met stukjes vlees eraan, te zijn. Wel patattas erbij en wat salade.
De cola is goed koud, de koffie na, was er ook.
Ik eet dan samen met Omar. Iedereen heeft een paard wel eens een wortel gegeven, nou, dat geluid zat tegenover mij te eten.
Hij is Engelse leraar. Niet aan een school verbonden, maar hij geeft privéles Engels aan zowel kinderen als volwassenen. Nu snap ik ook, waarom niemand hier Engels spreekt. Hij is bijkans niet te verstaan.
Het is hier vroeg donker, en ik ben mooi op tijd naar mijn kamer gegaan. Nog wat gelezen en een puzzeltje gedaan en de oogjes dicht.
Zeer lekker geslapen hier. De krekels sjirpen je in slaap.
Ontbijt was gezien de omstandigheden hier, best goed. De dames wilden al voor het ontbijt met mij op de foto, helemaal goed, toen was ik nog niet bevangen door de vochtigheid hier.
En inderdaad, twee gebakken eitjes, toast met honing, fruit en koffie.
Acht uur, op pad voor de jeep safari.
Eerst de rivier over met de boot, aan de andere kant stond de jeep. Het zag er niet uit, maar technisch niks mis mee. Ik zag dat de vering nieuw was en ook de schokbrekers en stabilisatorstangen, keurig nog zwart.
Veel kan ik er niet over schrijven. We hebben van acht tot kwart over drie over de vlaktes gereden. Heel veel verschillende vogels, capibara's, herten, leguanen, bosvarkens, koeien, heel veel koeien en schildpadden gezien.
De eerste stop was bij een verhoging, een soort van wierde, in het landschap. Daar een drankje gedronken en de gids trok een zak open met vlees. Sneed er wat stukken af en gooide dat in de lucht. Binnen no time twee cara cara's die vlakbij landden. Daar heb ik mooie foto's van.
Ook een zwarte gier deed mee.
Bij een klein meertje weer een stop, nu kwam er vis te voorschijn. Dit om de schildpadden uit het water te lokken. Nou, ze kwamen het land opgerend. Waarschijnlijk niet de eerste keer. Met andere woorden, ook schildpadden kun je africhten.
Bij een boerderij hebben we nog een stop gemaakt, en zijn daar langs de rivier gelopen op zoek naar een anaconda. Helaas niet gespot, wel een kleinere, een witte van zestig centimeter lang. Te snel om er een foto van gemaakt te kunnen maken.
Ook heel mooi was het spotten van de koningsgier. Wat een prachtig gekleurde vogels zijn dit. Heel bijzonder.
Zoals gezegd, kwamen we na drieën weer aan en we werden verwelkomd met een lekker koud drankje.
Ik heb vast een selectie gemaakt vanuit ruim 250 foto's vandaag en die hebben we aansluitend bekeken.
Het is hier nu zes uur, over een uurtje weer diner, morgen de rivercruise, oftewel de bootsafari.