Reisdag naar Bogota
Door: Henk
Blijf op de hoogte en volg Henk
13 Augustus 2022 | Colombia, Bogota
Als Schiphol de zaakjes nou wat beter voor elkaar zou hebben, dan had ik een uurtje langer kunnen slapen.
Nu ging om kwart voor vier de wekker. Wat ik gisteren totaal vergeten was, om een factuur te versturen. Als ik dat doe na terugkomst, duurt het vanaf nu nog zeven weken voor ik weer betaald krijg.
Dus iets voor vieren de factuur verstuurd, laatste dingen in de bagage, en richting Roelofarendsveen.
Stipt om half zes was ik er, busje was er ook zo.
Iets voor zes liep ik vertrekhal 2 binnen. Balie 12-15 voor bagage afgifte. Te vol, door naar balie 6-8. Daar ook best een rij.
Bij de security viel het mee, ik denk, dat ik er een kwartier over gedaan heb.
Dan het land nog uit via de douane. Daar stond weer een behoorlijke rij.
Al met al een uurtje om alle stations af te werken.
Alle horeca achter de douane was gesloten. Vreemd.
Door naar G3, onderweg wel van alles open.
Ontbijt gehaald bij de Mac en door naar gate G3.
Dan is het dom wachten.
Vliegtuig, een Boeing 787, vertrok iets te laat, maar we landden op tijd in Bogota.
Op naar de douane. Heel eind lopen en om het hoekje ..... een zaal vol mensen, allemaal in de rij voor de douane. Sluit maar aan.
Halverwege werden de Migracion papieren en inentingsbewijs Covid al gecontroleerd.
Het heeft zeker 45 minuten geduurd voor ik aan de beurt was.
Door naar de bagagehal. Surprise, daar hoefde ik niet meer op de bagage te wachten.
Gids stond me al op te wachten, chauffeur werd gebeld.
Op naar het hotel. Half uurtje rijden en inchecken. Morgen om acht uur is ie er weer.
Bogota ligt op 2500 meter. Dan bouwen ze een hotel zonder lift en heb ik een kamer op de bovenste verdieping. Voor ik boven was heb ik na verdieping twee nog even adem staan te halen.
Daarna de rugzak en op pad. Eerst geld zien te krijgen. Mislukt.
Dan maar eerst naar het Plaza Di Bolivar. Rondom mooie gebouwen.
En omdat het goudmuseum morgen en overmorgen gesloten is, ben ik daar vervolgens heen gelopen. Onderweg een ATM die me wel geld gaf.
Het museum was prachtig. En met recht een goud museum, want de meeste items waren van dat metaal gemaakt.
Heel mooi vond ik de schelp. Om de schelp heen is goud gedrapeerd, dat ik overgebleven, de schelp is vergaan en zit er niet meer in.
Mooie (doden)maskers, van alles was er te zien.
Inmiddels een lichte hoofdpijn vanwege de hoogte hier, eetlust was ook niet bijzonder, heb wel vlakbij het hotel in een bistro gegeten.
Morgen naar de zoutmijn.