Even terug in Bogota
Door: Henk
Blijf op de hoogte en volg Henk
19 Augustus 2022 | Colombia, Bogota
Zo, inmiddels in Bogota aangekomen.
Tijd zat om even een update te schrijven.
Nadat ik terug was van de boottocht, bleken er drie nieuwe gasten gearriveerd te zijn. Nederlanders. Even mee gesproken, verder niet.
Tegen 18:00 uur heb ik het paard terug gebracht naar de stal. Heb nog even de foto's geüpload en om zeven uur stond het eten op tafel.
Rundvlees, salade en patat. Niet veel bijzonders hier. Het vult (wat).
Ik moest mijn cola nog even afrekenen, bleek de eigenaar gezegd te hebben, dat het gratis was voor mij. Goede inschatting van mijn financiële draagkracht. Ik heb het bedrag plus standaard fooi in de fooienpot gestopt, zodat ze er allemaal wat aan hebben.
Aangezien ik om half drie op moet, ben ik na het eten mijn tas gaan pakken en alles klaar gelegd voor de reis van morgen.
Lig je net in bed, begint de dame van de lodge een gesprek met de gids van die Nederlanders. Alle voorgaande dagen, niemand gehoord en juist nu dit gekloot.
Net als je denkt dat het over is blijkt het niet zo te zijn. Net als je denkt dat het over is, gaan de Nederlanders met veel kabaal naar hun kamer. Als je denkt, dat DAT over is, begint conversatie 1 weer.
Dan snap je van gastvrijheid even niets. En dan alweer een beetje spijt van de genereuze fooi.
De hygiene in de keuken is prima, het schoonmaken van de kamers en dan met name de badkamer liet te wensen over. Gele vlekken aan de onderkant van de wc-bril ......
Uiteindelijk in slaap gevallen en om kwart voor twee weer wakker. Half drie er uit.
Een kwartier later was ik klaar voor vertrek. Omar was nog niet wakker, nergens ook maar een teken van leven.
Omar wakker gemaakt en toen kwam Carlos er opeens aan. Ja, diezelfde Carlos uit het stadje.
Die ging eerst afrekenen met Omar. Auto zou er zo aankomen, kwart over drie.
Dat klopte dan. Chauffeur; de eenhandige. Die had mij ook opgehaald van het vliegveldje in Yopal, maar werd gewisseld.
Carlos zei, dat het een goede chauffeur was.
De heenweg duurde ruim vijf uur, de terugweg vier uur en een kwartier.
Inderdaad een erg goede chauffeur, ondanks maar 1 hand. Maar ook een andere route terug, minder onverhard.
En dan kom je aan op een volledig leeg vliegveld. Het koffietentje was wel open, dus eerst koffie.
Toen bleek er iemand van EasyFly bij de dropoff op te duiken. Gauw er heen.
Maximaal gewicht: 15 kg. Stond ook op e-ticket. In dit soort landen kijken ze daar niet naar. Ik had 18 kg, geen probleem.
Tas werd gelabeld naar Neiva, gewoon met een sticker NEIVA. Erg easy.
Nooduitgang ging niet lukken. Ik sprak geen Spaans en de bemanning geen Engels. Nu op stoel 9A, ik kreeg het er Spaans benauwd van. Terecht zo bleek.
De dames en heren van de security hadden de boel inmiddels ook opgestart, dus die lui ook maar gelijk aan het werk gezet.
Achter de security ook nog een winkeltje, daar een broodje en wat drinken gehaald. En dan dom wachten. En nog even wachten, half uur vertraging.
Ik heb geen haast, in Bogota moet ik toch wachten.
Het vliegtuig, een ATR72 (Frans-Italiaans) verscheen uiteindelijk. Het is een propeller vliegtuig.
De vriendelijke stewardess sprak vloeiend engels. No problem.
Uurtje gevlogen en weer geland in Bogota. Volgende vlucht met EasyFly heeft ook vertraging, ik vlieg nu om 16.29 uur (23:29 NL tijd).
Dan met een privé transfer naar Villavieja.
Door hevige regenval kan ik helaas niet naar Tierradentro. Er is een aardverschuiving geweest en de weg is weg. Erg jammer, want dit is een bijzondere (UNESCO) locatie.
Shit happens, en in overleg met de locale agent, heb ik een extra ochtendprogramma in San Augustin en aansluitend reis ik door naar Popayan. Qua reizerij een stuk relaxter, qua iets moois zien, erg jammer.