Villavieja bereikt
Door: Henk
Blijf op de hoogte en volg Henk
19 Augustus 2022 | Colombia, Villavieja
In Bogota had ik weer zeeën van tijd. Eerst maar even ontbijt en lunch combineren.
Bij de foodcorner genoeg keus en ik heb gekozen voor een dubbele hamburger, met friet en een grote cola. Heerlijk.
Daarna maar gelijk doorgelopen naar de security. EasyFly en nog wat andere budgetmaatschappijen gebruiken een platform bij terminal 2.
Dus als je daar zit, zie je vanzelf wel welke gate je moet hebben.
Bij de gate was van geen vertraging sprake. Uiteindelijk was ie er wel.
Eten en drinken kon je hier ook wel halen, maar voor de rest was het gewoon afwachten. Gelukkig komt aan het wachten ook een eind en om 16:15 konden we boarden.
Ik had geluk, dat naast mij de stoel vrij bleef. Kon ik de benen wat opzij gooien en viel bijna direct in slaap.
Ik werd wakker, toen we landden in Neiva.
Benieuwd of mijn bagage ook was aangekomen. Er zat immers geen label aan, alleen een sticker Neiva. De eerste bagagestukken hadden keurig een barcode label, maar even daarna kwam die van mij toch ook.
De ophaalservice stond al voor de deur.
Op naar Villavieja. Een dikke dertig kilometer.
Ik had me al helemaal verheugd op het leuke boutique hotel, eentje met restaurant. Hoef ik na deze reisdag de deur niet meer uit.
De dame bij de receptie sprak geen woord Engels. Erg vriendelijk was ze ook niet. Op de vraag, waar ik het restaurant kon vinden, kwam nors het antwoord, dat die dicht was. Alleen ontbijt.
XXX, kon ik weer op zoek naar iets anders en een beetje fatsoenlijk.
Het hotel valt zwaar tegen. Op Tripadvisor gaan ze heel laag scoren. Waarom?
De kamers hebben geen plafond. Over alles heen is een dak gebouwd. Zeer gehorig.
De plaatselijke jeugd zit hier in het zwembad en dat is naast mijn kamer. Niet erg klantvriendelijk voor je eigen gasten, die wellicht wat rust willen. Kun je hier vergeten.
Van mij krijgen ze 1 ster. Lager kan niet. En natuurlijk met motivatie.
Hier 200 m vandaan een restaurant met goede beoordelingen, daar heb ik zalm gegeten. Twee cola en een koffie erbij voor totaal € 12,= .
Morgen met gids naar de Tatacoa woestijn en daarna door naar San Augustin.