Mauritius vanuit de helicopter
Door: Henk
Blijf op de hoogte en volg Henk
05 Januari 2025 | Mauritius, Pereybèré
Vandaag was een super rustdag. Van kwart voor negen tot kwart voor tien ontbeten.
Zaterdagkrant gelezen, cryptogram opgelost en daarna verder in mijn boek van Jørn Lier Horst, een Noorse auteur. Voor de liefhebbers, het boek heet Grenzeloos.
Om half vier richting helihaven. Mijn oorspronkelijk vlucht datum was 2 januari, maar dat werd 'm niet en gelukkig kon die verzet worden naar vandaag, 17:00 uur.
Ik was er ruim op tijd, het wachten was op nog drie andere mensen.
Na de briefing naar buiten en de heli kwam net terug van een andere vlucht.
De eerste foto's gemaakt.
De indeling gaat op gewicht. Iedereen krijgt een nummer, dus 1 t/m 4.
Dat is ook de volgorde van instappen.
Nummer 1 zit naast de piloot, nummer 2 achter de piloot, nummer 3 in het midden achterin en nummer 4 achter nummer 1 en dus ook bij het raam.
Ik was gelukkig nummer vier. Nummer 3 heeft trouwens de hele rit ook geen enkele foto gemaakt.
Zittend bij het panoramarraam had ik steeds een goed uitzicht. Bij speciale plekken, zoals de zeven kleuren aarde, draaide hij er een keer met de klok mee omheen en aansluitend tegen de klok in.
De hele tocht duurt 45 minuten. Er zijn ook goedkopere en dus kortere versies beschikbaar, maar als je gaat ga dan ook voor de 45 minuten versie, zoveel scheelt het nou ook weer niet.
Na de landing nog even op de foto naast de helicopter en weer huiswaarts.
Even opfrissen en vanavond weer naar de Italiaan geweest. Pizza Salmon, super lekker.
Morgen alweer de laatste volle dag hier, dinsdagmorgen vlieg ik weer via Parijs naar huis.
Kijken waar ik morgen nog even heen ga, het meeste heb ik hier wel gezien.
Geniet van de foto's.
06 Januari 2025 - 17:17
Tine:
Ik wens je alvast een goede reis terug