Reisdag naar Cayenne
Door: Henk
Blijf op de hoogte en volg Henk
27 December 2023 | Frans Guiana, Cayenne
Vanmorgen om kwart voor twee opgestaan.
Was dus een kort nachtje.
Even een klein ontbijtje, de boel netjes achterlatend en om 02:20 uur met de auto naar de parking in Roelofarendsveen.
Ik was er iets voor vier en ik had net de bagage uit de auto gehaald, toen het busje er al aankwam.
Kwart over vier bij Schiphol en de KLM-dames lagen nog in bed, er was niemand te zien.
Half uur later kon ik de bagage inchecken en net tijdens dat proces, kortsluiting. De transportbanden deden het niet meer.
Mijn label zat inmiddels wel op de bagage. Dus na vijf minuten, heb ik de tas op een ander punt op de band gezet.
Bij de security was het rustig en ik kon zo doorlopen naar gate C07.
Om 06:51, ja een minuut te laat, vertrok ik naar Parijs, daar landde ik iets voor acht.
Snel naar de douane, dat is daar echt een ramp. Van terminal 2F,naar 2E.
Dan ga je het Schengengebied uit.
De rij viel mee, maar ik had niet veel later moeten zijn. Ik heb er 50 minuten in de rij gestaan. En er waren wel twee douaniers actief voor al die mensen.
Dan weer een heel eind lopen naar de L-gate binnen terminal 2E.
Eindelijk bij L49 aangekomen. Croissant met koffie. Heerlijk.
Voordat ik bij L49 was, zag ik op een scherm HAMMIN-- staan. Ook een SMS van Air France dat ik me moest melden. Niks aan de hand, alleen paspoortcontrole. Ik heb de afgelopen tien jaar met een paspoort gereisd, die bij veel maatschappijen bekend is. Maar die was bijna verlopen, dus nu een nieuw paspoort. Dat zal er mee te maken hebben.
Bij het inchecken weer een foutmelding. Melden bij de balie en daar mochten ze me vertellen, dat het videoscherm het niet deed.
Jammer dan, de plek bij de nooduitgang is belangrijker.
Niet om 11:00, maar bijna een half uur later, vertrok het vliegtuig naar Cayenne. Hij kwam een uur te laat aan in Cayenne, dus de vlucht heeft uiteindelijk 9:45 uur geduurd.
De catering was kloten. Ze zijn twee keer langsgeweest. Rond één was kip met rijst, ronde twee, een uurtje voor de landing, bruine boterham met kaas.
Na de landing kom je dus gewoon aan in Frankrijk. Geen stempel in het paspoort, je kunt zo doorlopen.
Mijn ruimbagage kwam bijna als laatste en ik naar buiten. Daar stond Glen met mijn naambordje.
Glen spreekt Nederlands en is mijn gids voor de komende dagen.
Uiteindelijk om half zeven in het hotel. Twintig uur onderweg geweest.
Morgen begin ik met een stadstour in Cayenne. Voor wie het niet weet, dat is de hoofdstad van Frans Guyana. En dat is een departement van Frankrijk. De auto's hebben dus ook een gewoon Frans kenteken.