Terug in Algiers
Door: Henk
Blijf op de hoogte en volg Henk
11 November 2024 | Algerije, Algiers
Als je vijf dagen in en op het woestijnzand hebt geleefd en je komt terug in de bewoonde wereld, dan heb je soms zomaar zin in een pizza. Volgens Google maps zat vlakbij het hotel een pizzeria met zelfs goede recensies.
In de loop van de middag heengelopen, echter geen pizzeria te vinden. Google heeft het dus ook wel eens mis.
Diner in het hotel. Van te voren werd gevraagd of ik het diner in het hotel wilde gebruiken. Aangezien de pizzeria niet meer bestond heb ik maar positief gereageerd op de vraag.
Ik ging zitten en er werd voor een heel weeshuis stokbrood op tafel gezet. Daarna een fles cola, een fles water en een literpak jus d'orange.
Brood wass trouwens erg lekker. De soep, die volgde ook en het 'hoofdgerecht' bleek van alles wat. Maar niet verkeerd.
Totaalprijs € 12,50.
Tja en dan is het 21:00 uur. Toch maar gaan slapen. Wekker op 01:00 gezet. Toch onrustig en stipt om half twee stond Salah zelf voor de deur om me naar het vliegveldje te brengen.
Het bagage afgifte punt bleek nog niet bemand.
Salah bleef uiteindelijk net zo lang, tot ik mijn boarding pass had. Afscheid genomen en ik naar de security. Maar dat gaat zomaar niet. Komt er eerst weer een agent en die gaat met je paspoort naar achteren om te checken of je bij aankomst ook je papiertje hebt ingevuld. Na tien minuten bleek dat zo te zijn en kon ik door.
De vlucht had 50 minuten vertraging en uiteindelijk vertrok ik daar om 05:05 uur.
Om 07:25 landde ik weer in Algiers.
Ik zat op rij vijf, bijna als eerste het vliegtuig uit, de bus in en de half lege bus vertrok direct nadat ik was ingestapt.
We werden gedropt bij een gebouw, waar ook de bagage binnen zou komen. Ik haal een karretje op en ongelooflijk maar waar, mijn bagage kwam al op de band voorbij.
Naar buiten en geen chauffeur. Overal gekeken, maar nergens iemand met een bordje. Tot ik toch een bekend gezicht zag, de man, die me ook naar het vliegveld had gebracht.
Wij naar buiten, waar het regende.
In de ochtendspits naar het hotel. Het kwam met bakken naar beneden. Vijf kwartier duurde de rit naar het RALF hotel.
Inchecken en maar direct door naar de kamer.
Opfrissen en daarna me helemaal vol gegeten met een voortreffelijk ontbijt.
Daarna ben ik in slaap gevallen. De vijf dagen woestijn en de dag in Djanet, hebben voor weinig slaap gezorgd, even bijslapen dus.
Rond half zeven heb ik mijn achtergelaten bagage weer opgehaald. Het bleek even zoeken, maar na twintig minuten had ik alles weer compleet.
Morgen alles maar weer inpakken, maar een partij oude t-shirts neem ik niet meer mee.
Rond acht uur naar het restaurant gegaan en daar stond dit keer een Algerijnse buffet klaar. Buikje weer vol.
Morgen nog een dag hier in Algiers. Het zonnige weer is wat over, morgen maar even kijken naar een leuk museum.