Reisdag naar Alishan
Door: Henk
Blijf op de hoogte en volg Henk
23 September 2023 | Taiwan, Alishan
Dat het gisteren een inspannende dag was geweest, merkte ik toen ik vanmorgen om kwart over acht wakker werd.
Had ik even nodig, denk ik.
Bij het ontbijt aangekomen, bleek het mondkapje weer verplicht. Mensen lopen hier trouwens nog erg veel met mondkapjes. Volgens de site van ons ministerie BuZa, zijn alle corona maatregelen in Taiwan afgeschaft.
Nou, maar niet moeilijk doen.
Ontbijtbuffet was prima en aansluitend uitchecken.
Doel van vandaag is Alishan, wat ook in een National Forest Recreation Area ligt.
Afstand 110 km.
Maar eerst nog even langs Zhushan. Daar ook nog een klein parkje. Maar niet kunnen vinden. Had het op internet gezien, maar ook daar alleen een beschrijving, geen routebeschrijving. Ook geen bord gezien, dus omdraaien en richting einddoel van vandaag.
Via wat kruip door sluip door weggetjes, uiteindelijk op weg 55 uitgekomen.
Het begin was prima te doen, maar de weg werd steeds smaller en slechter, meer dan 10 km/u rijden was niet mogelijk. En dan maar hopen, dat je geen tegenliggers krijgt. Nou, die heb ik dan ook niet gehad.
Er reed niemand.
De laatste 15 km tot aan het einde van deze weg, heb ik elke 100 meter, die de nav minder aangaf, zo goed als gevierd.
De 21 en de 18 waren prima wegen. Ook geregeld met haarspeldbochten, maar breed genoeg.
Mooi aangelegd bruggen, overkluizingen en een incidentele tunnel, maakte dit traject goed om te rijden.
Totdat ..... de eerste druppels vallen. En de mist de bergen optrekt.
Temperatuur daalt naar 19°C. Ik stijg zelf naar rond de 2000 m.
Om 14:20 was ik in Alishan. Weg naar het hotel mocht ik niet in. Ook niet toen ik kwaad werd op een alleen Chinees sprekende meneer.
Dan maar naar het visitors centrum. Auto geparkeerd en ik naar binnen.
Daar was een dame, die goed Engels sprak en ze vertelde, dat je met de auto het park niet in mag.
De moet de auto parkeren voor het visitors centrum en vandaar vertrekt de shuttle bus naar het hotel.
De bus zou er over zeven minuten zijn.
Dus auto toch nog even fatsoenlijk geparkeerd, bagage eruit en gauw naar de bushalte.
En ja hoor, stipt op tijd.
Even later kwam ik aan in het hotel. Een imposant groot gebouw.
Een deel is gesloten wegens renovatie, maar toch nog rond de 200 kamers.
Om iets over drie was ik ingecheckt, maar pas vanaf vier uur waren de kamers beschikbaar.
Dus wachten.
Ik zit op de negende verdieping, mooie grote kamer met zelfs een ingebouwde ventilator kachel. Die staat aan.
Diner hier ook inclusief en dat was verder prima.
Morgen de omgeving verkennen.
Sinds 1920 is dit al een favoriete bestemming voor nationale en internationale toeristen.
Weinig info in de Lonely Planet, maar ik heb een Engelstalige folder kunnen scoren met veel meer informatie.