Reisdag naar Bou Saâda
Door: Henk
Blijf op de hoogte en volg Henk
03 November 2024 | Algerije, Bou Saâda
Ik had in het resort verwacht, dat ik à la carte kon gaan eten, maar helaas, er stond een buffet.
Nou stond er genoeg en de variatie was ook ok, maar toch.
Al met al wel lekker gegeten en rond elf elf gaan slapen. Kwart over zeven werd ik weer wakker. Zo lang slaap ik thuis nooit.
Op naar de ontbijtzaal, in hetzelfde restaurant als gisteren.
Ontbijt dik voor elkaar en nadat ik even later de spullen weer had ingepakt, tijd voor de belbus.
Vijf minuten later arriveerde de golfkar, bagage erop en terug naar de receptie. Sleutel ingeleverd en Nadjib haalde de auto.
Nou, vandaag een reisdag. Vijf en een half uur rijden.
Dus veel te melden heb ik niet. Wel bijvoorbeeld, dat het zand van lichtgeel naar lichtrood verkleurde naarmate we verder noordwaarts reden. In Touggourt hebben een cola gescoord en daarna weer door.
Soms is het alsof je in een automuseum rijdt. Oude Peugeots en Renaults zie je het meest.
Het kenteken hier begint met 5 of 6 cijfers, dan drie en tenslotte nog twee.
De laatste twee geven aan, uit welke stad hij komt. De drie ervoor en dan de laatste twee, is het bouwjaar van de auto.
Zo zag ik vandaag een Peugeot 404 uit 1963 rijden. Of een R4 uit 1965. De 504, 505, 404, 405, 406 en 407, ze rijden hier nog volop.
De R12, R21, R18 en de R21 zie je ook nog regelmatig rijden.
Qua nieuwe auto's zie ik de Fiat Tipo sedan het meest, gevolgd door de Fiat 500X en de Doblo.
Veertig jaar oude vrachtauto's zijn ook geen uitzondering.
Kortom, de meeste auto's zijn stokoud.
Rond half vijf bereikten we het hotel. Geen lift! De bagage werd vlot naar de kamer gebracht en daar bleek de wifi van bijzonder goede kwaliteit.
Daarna nog even naar een souq(je) gelopen met Nadjib, maar daar bleek weinig te zien.
Morgen weer een reisdag, dan terug naar Algiers.