Terug in Mexico.
Door: Henk
Blijf op de hoogte en volg Henk
14 Augustus 2019 | Mexico, Mahahual
Dertien augustus, een lange reisdag. Vertrektijd, half zes.
Van Tikal in Guatemala, via Belize, naar Mexico.
Dat betekent het oversteken van een aantal grensposten.
Bij de grens met Guatemala, allemaal de bus uit, alle bagage meenemen en melden bij het kantoortje van de douane van Belize.
De formaliteiten, de 'uitstempel' van Guatemala, werd door onze PP geregeld.
Op voorhand hadden we het inreisformulier al ingevuld voor Belize, dus dat ging redelijk snel.
De bus moest ontsmet worden en moest ook verzekerd worden voor Belize (24 uur).
Daarna alles weer de bus in en we konden weer verder reizen.
Rond negen uur tijd voor ontbijt onderweg.
Daarna weer verder en een toiletstop in Orange Town. Daar zagen we een stel mennonieten zitten. In een eerder bericht al gememoreerd, hoe deze mensen leven.
We zagen ze onderweg ook wel, geen auto's natuurlijk, maar net als de Amish, met paard en wagen.
We hebben geen enkele mennoniet blij zien kijken.
En weer door naar de grens met Mexico. Daar moesten we afscheid nemen van onze buschauffeur, in Mexico weer onze oude bus.
Dus Belize uit, en Mexico in. Dat betekent weer formulier invullen en naar de douanebeambte. Verder geen probleem.
Dan het gebouw uit, ander gebouw in en de bagage door de scanner. En zowaar, onze bus stond in de verte al geparkeerd.
Dus met de rolkoffers over het asfalt naar de bus.
Daarna door naar Bacalar, een plaats in Mexico, gelegen aan een zoetwater lagune.
Daar waren we om 17:15 uur. Omkleden en zwemmen.
Dat was echt even lekker. Het is hier namelijk bloedheet, ruim dertig graden, in combinatie met een hoge luchtvochtigheid.
Daarna daar gegeten en toen moesten we nog bijna twee uur rijden naar Mahahual.
En dat ligt aan zee.
Rond elf uur kwamen we aan en de kamers waren snel verdeeld.
Airco uit, plafondventilator uit, en slapen. Heerlijk geslapen, werd pas om zeven uur wakker.
De ontbijtkoek liet er geen twijfel over bestaan, uit welk land de eigenaar kwam. Tweede van boven: Uitsmijter.
Die gekozen, sjuutje en koffie er bij, helemaal goed.
Verdere activiteiten hier: snorkelen en duiken. Er is hier verder niks.
Ik heb de wandelschoenen maar aangetrokken en ben naar de vuurtoren gelopen. Daar zweette ik al goed van. Ik dacht nog even een stuk door te lopen naar een museum, maar die route bleek over privégrond te gaan en was verboden voor lui als ik.
Dus weer teruggelopen naar het hotel, zwemspullen aan en naar het strand(je).
De zeetemperatuur is dusdanig hoog, dat je er direct 'door' bent. Het water is net geen dertig graden.
Ik heb een uur in het water gedobberd, terug naar het hotel, zout er weer af spoelen en op zoek naar een terrasje. Gauw gevonden, want de helft van de groep was van verre al te horen. De snorkelaars.
Paar colaatjes gedronken en daarna nog even over de boulevard heen en weer gelopen.
Behalve, dat ik nog even ergens iets moet gaan eten vanavond, hebben verder geen verplichtingen.
Morgen vertrekken ver naar Playa del Carmen met een tussenstop in de Maya stad Tulum.
Daar ben ik op 26 juli al zelf geweest, maar goed, het was er wel mooi.