En weer thuis
Door: Henk
Blijf op de hoogte en volg Henk
17 Augustus 2019 | Nederland, Schiphol
Ik had de vluchten zelf geboekt, en ik vloog ook een andere route, zodat ik de hele morgen nog had.
Afscheid genomen van iedereen en daarna tijd om Playa del Carmen te verkennen.
Er loopt een 2½ km lange winkelstraat in de noord-zuid richting van Playa en het barst er van souvenirwinkels en eettentjes.
Wat ik nog niet eerder op deze manier heb meegemaakt, was het zeer actief mensen aanspreken om met name boottochten te boeken naar het eiland Cozumel.
Ik ben de straat helemaal heen en weer gelopen, heb toch nog wat foto's geschoten en ben daarna koffie gaan drinken.
Zo langzamerhand ook maar weer richting hotel gelopen, spullen opnieuw ingepakt, onder de douche en bij de receptie gaan wachten op mijn transfer naar het vliegveld.
Ik zou om 14:30 opgepikt worden en de man was er 5 minuten voor die tijd.
Peter Paul had een aantal achterblijvers ongerust gemaakt over het feit, dat we nog vertrekbelasting moesten betalen.. Maar omdat we nadat we Belize verlaten hadden, korter dan een week in Mexico waren, hoefden we dat niet te betalen. Maar, dan moesten we ergens bij Immigration een stempeltje halen op ons uitreisformulier, welke we bij binnenkomst vanuit Belize hadden ingevuld.
In Terminal 3 wist ie precies waar dat kon, ik vertrok vanuit Terminal 4 en daar was ie nooit geweest.
Aangekomen in T4, vond ik na enig zoeken de balie, en met een rode stift kreeg ik de gewenste aantekening. Achteraf flauwekul, want in mijn ticketprijs van AeroMexico had ik de vertrekbelasting al betaald.
Maar goed, de locatie nog even doorgegeven aan Haico, Joke en Carl, want die vlogen ná mij nog terug naar huis.
Ik had nog een paar uur en net voordat ik mijn gatenummer doorkreeg, zag ik Haico ook binnenkomen. Die had een vlucht met Air Europe via Madrid naar huis.
Samen nog even wat gedronken en toen ben ik naar mijn gate gelopen, nummer 53.
Vlucht naar Mexico Stad verliep verder prima en ik had nog ruim 2 uur voor de overstap voor de vlucht naar Amsterdam.
Maar nergens op de luchthaven een aanwijzing van mijn vlucht AM 25 naar AMS. Stond gewoon niet op de borden.
Navraag leerde, dat dit een omissie was vanuit de luchthaven en niet vanuit de luchtvaartmaatschappij. Gate 58 was het vertrekpunt.
Maar nergens een douanepost gezien of tegengekomen.
Dus zelf maar even op zoek naar een douanebeambte en die gaf aan, dat het uitreisformulier (met rode stift) voldoende was. Dat moest van mijn boardingpass gehaald worden, verder geen douane.
Dus, dat papiertje is inderdaad afgenomen, maar verder geen 'uitstempel' in het paspoort.
Stoel 12J bood voldoende beenruimte en ik heb zeker een uur of 7 liggen pitten. Ik werd ergens boven de Atlantische Oceaan wakker en heb verder wat doorgedommeld.
Boven Ierland kregen we nog wat te eten en om 17:00 uur landde ik op Schiphol, een uur 'te vroeg'.
Het vliegtuig (Boeing 787-9) had een flinke meewind, ik heb de snelheid op 1114 km/uur zien staan. Tja, en dan loop je in.
Mijn 1000 Pesos terug gewisseld en mijn transport naar mijn auto was er ook zeer snel.
Nog even via AH gereden en al met al was ik om 19:50 uur thuis.