De vulkanen rondom Aso
Door: Henk
Blijf op de hoogte en volg Henk
12 Augustus 2025 | Japan, Asō
En ja hoor, daar kwamen de maxi cosi's weer binnen met de hondjes er in.
De dame van het hotel wist al bijna zeker, dat ik geen vis, rijst en soep wilde hebben.
Cornflakes en yoghurt en een paar glazen jus d'orange erbij. Uitchecken en op naar Aso.
Aso ligt in een vulkanisch gebied met daarin ook echt actieve vulkanen.
Dus eerst naar het Aso-Kuju National Park.
Het regende in ieder geval niet meer, maar hoe hoger ik kwam, des te mistiger werd het. Geen uitzicht ook en ook bijna geen zicht.
Via Aso ben ik naar het Aso Vulcanic Museum gereden. Daar tegenover ook restanten van vroegere erupties, maar dan veel langer geleden. Hier mooie groene weiden met een tweetal kratermeertjes.
Overal is wel wat te zien en je moet gewoon de wegen wat afrijden.
Heel veel lookouts.
Op enig moment cirkelt zich een weg omhoog. Ik rijd erin en wordt gestopt door een beveiliger. Of ik ook last heb van astma, hart ed. vanwege de hoogte. Zo hoog was het trouwens niet, boven aangekomen bleek het 1350 m te zijn. Hokje verder, € 6,= aftikken.
Hier vulkaan nummer 1. Die stoot zwaveldampen uit. Je kunt een heel eind omhoog lopen en dan zie je heet water en de dampen.
Het is een stelsel van vulkanen en nog actief ook. De laatste eruptie was van begin deze eeuw.
Daarna via de andere kant terug gereden naar mijn hotel. Wel netjes, maar geen restaurant. Dus straks even op zoek naar iets veiligs om te eten.
Morgen weer een wat langere etappe naar Nagasaki.