Weer naar huis
Door: Henk
Blijf op de hoogte en volg Henk
17 Augustus 2025 | Nederland, Meppel
Na een lekker dinertje in restaurant Stella, lekker geslapen.
Spullen ingepakt, en naar de lobby, waar ik moest wachten op de transfer naar terminal 1 van het vliegveld.
Ontbijt in Stella overgeslagen, dat kon later.
Echt, stipt om 08:40 uur vertrok het busje, helemaal vol, naar eerst T2, waar op twee na, iedereen uitstapte.
Tien minuten verder, stapte ook ik bij T1 uit.
Even op zoek naar de KLM-balie endaar moest ik tien minuten wachten totdat ie open ging.
Ik stond als eerste.
Nou heb ik voor deze reis voor het eerst een World Business Class ticket gekocht, omdat de reistijd ruim dertien uur was, enkele reis.
Iets meer comfort onderweg, je kunt gewoon languit liggen.
Na het inchecken kun je dan ook gewoon de priority bordjes volgen en je hoeft dan ook nergens in de rij te staan.
Security en douane, binnen vijf minuten klaar.
Door naar de KLM-lounge. Daar staat een volledig ontbijtbuffet klaar. Menig hotel kan daar nog wat van leren.
Buikje rond gegeten, koffie na en op de tablet de krant lezen.
Rond boarding tijd naar de gate, en daar kun je dan ook zo doorlopen naar, in mijn geval, stoel 04K.
De vluchtduur bleek 13h40m te zijn. De route liep van Japan naar Alaska, Canada, Groenland, IJsland en zo naar Schiphol.
Precies op tijd geland. Onderweg naar de douane al borden met een wachttijd van 40 minuten, maar dat bleek verkeerde info, ik heb vijf minuten in de rij gestaan.
Bagage was er ook snel en dertig minuten na de landing, stond ik met mijn bagage buiten.
Busje gebeld en op naar de auto.
Tien uur gisteravond weer thuis.
Japan was een bijzondere bestemming. Het traditionele versus het moderne Japan, beide onderdeel van de cultuur. Japanners zijn stipt, vriendelijk en schoon. Nergens troep, geen grafitti en veel (schone) openbare toiletten.
Komende week maar met de foto's aan de slag.