Laatste dag Sri Lanka
Door: Henk
Blijf op de hoogte en volg Henk
11 Januari 2020 | Sri Lanka, Colombo
Ik heb vandaag nog een aardige afstand afgelegd in Colombo, maar niet genoeg tijd om alles te zien. Dat is dan maar zo.
Ongeveer 700 meter van het hotel, ligt het Dutch Period Museum. De weg er heen was al interessant, want allerlei mensen krioelden door elkaar met hun verkoopassortiment.
Uiteindelijk wist ik het museum te bereiken: gesloten wegens renovaties. Jammer.
Door naar de 'Federation of Self Employees Market'. Uiteraard ook hier een enorme chaos. Ben ook hier even heen en weer gelopen. Daarna kwam ik uit bij de Old City Hall. Het enige wat daar nog huist is iets wat op de brandweer leek.
In een aanpalende ruimte wat oude troep, maar ook een wals en een oude Renault.
Weer 400 meter zuidelijker, ook een markt, maar deze was geheel gespecialiseerd in bananen, maar ook ander vers fruit uit Sri Lanka wordt hier verkocht.
Vlak daarbij een omgeving, waar een paar jaar geleden het rioolwater nog stroomde, maar nu is omgebouwd tot een trendy waterfront district, met simpele cafeetjes, winkeltjes en zitjes om gewoon te relaxen.
In het water zijn een aantal fonteinen aangebracht en via houten vlonders, kun er mooi langs lopen.
Tja, en toen had ik de wijk Pettah ook gehad.
Vervolgens ben ik met de tuk tuk naar het Viharamahadevi Park gereden.
Ten zuiden daarvan twee musea. Het Nationaal Museum en het Natuur Historisch Museum. Combiticket kostte € 6,=.
Het laatst genoemde museum ben ik het eerst ingegaan, maar dat was allemaal wel wat simpel. Wel vond ik het skelet van de blauwe vinvis imponerend. Dit dier kan tot 200 ton wegen en is het zwaarste dier ooit op aarde.
Het Nationaal Museum was van een ander niveau. Keurig opgedeeld in 16 verschillende tijdsperiodes en/of onderwerpen.
Hier zag ik nog wel een aantal Nederlandse objecten, zoals een uitgehouwen steen met de plaats HOORN erop en gedateerd 1698.
Verder nog wat munten uit de Nederlandse periode.
Daar in de buurt nog een aantal dingen bekeken, maar dat viel allemaal wat tegen.
Dus met de tuk tuk naar de St. Andrews kerk. Ik vond het al wat prijzig, maar later bleek, dat de man St. Antony's Church verstaan had. Ik het nota bene nog op de kaart laten zien. Ook mijn gratis tip, dat ie de verkeerde kant opging, maakte geen indruk.
Ik heb 'm maar laten stoppen en ben de laatste 200 meter maar gaan lopen.
Deze kerk is in die zin bijzonder, dat hij geheel uit graniet is opgetrokken (1834).
Binnen een aantal plaquettes in de muren, met daarop de namen van Schotten, die destijds mee hebben gebouwd aan deze kerk.
En toen was ik er ook wel klaar mee. Ben nog even weer naar de Mall gelopen, heb daar wat gedronken en met de tuk tuk terug naar het hotel.
Over een kleine twee uur, staat de auto voor de deur, om me naar het vliegveld te brengen. Daar ben ik dan rond 19:00 uur, de vlucht naar Dubai gaat om 22:00 uur.
11 Januari 2020 - 12:59
Herman En Sieteke:
Dank voor weer een aantal mooie verhalen. Grappig dat je zo ver van huis de dochter van Gijs en Marina bent tegengekomen!
Goeie en veilige reis terug!